3rd HEALTH INNOVATION CONFERENCE

Καινοτόμες και πρωτοποριακές λύσεις που αξιοποιούν την τεχνολογία στον τομέα της Υγείας παρουσιάστηκαν στο 3rd Health Innovation Conference (#hic19) με τίτλο «Να πετύχουμε περισσότερα με λιγότερα», το οποίο διεξήχθη στις 4 Απριλίου 2019, στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

To Συνέδριο για την Πολιτική και τα Οικονομικά της Υγείας οργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία απο την Ethos Events σε συνεργασία με τον ενημερωτικό ιστότοπο www.virus.com.gr, το περιοδικό Pharma & Health Business (www.phb.com.gr)  και το οικονομικό portal banks.com.gr.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, του Pharma Innovation Forum και του Ελληνικού Συνδέσμου Πληροφορικής Υγείας.

Σας ευχαριστούμε !

 

Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνος Ουζούνης
Γενικός Διευθυντής, Ethos Media S.A.

SOCIAL

46.000+ impressions

13.700+ impressions

12.500+ impressions

1.300+ account views

photo_hic

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση

presentation_hic

Δείτε τις παρουσιάσεις της εκδήλωσης

Καλωσόρισμα
Κωνσταντίνος Ουζούνης, Γενικός Διευθυντής, Ethos Media S.A.

Ο κ. Ουζούνης καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους, χορηγούς και υποστηρικτές του 3rd Health Innovation Conference. Τόνισε ότι το συνέδριο αυτό αποτελεί ένα από τα τέσσερα ιατρικά συνέδρια της Ethos Media και ένα από τα 20 της Ethos Events. Επίσης, υπογράμμισε την σημασία του 3rd Health Innovation Conference, διότι συνδέει την Υγεία με την Τεχνολογία και τις εξελίξεις σε θέματα  Καινοτομίας.

Ομιλία – Παρουσίαση
Δρ Χαράλαμπος Πιτσαλίδης, Ερευνητής, Εργαστήριο Βιοηλεκτρονικών Συστημάτων & Βιοτεχνολογίας, Department of Chemical Engineering and Biotechnology, University of Cambridge, UK., Επιστημονικός Σύμβουλος σε Θέματα Βιοτεχνολογίας

Μια πρωτοποριακή και πολλά υποσχόμενη μεθοδολογία, που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στη διενέργεια των κλινικών μελετών για την ανάπτυξη προϊόντων, όπως τα φάρμακα και τα καλλυντικά, παρουσίασε στο 3ο Health Innovation Conference Δρ Χαράλαμπος Πιτσαλίδης. «Ένα μικρό ποσοστό των δοκιμών σε ζώα περνάνε σε κλινική φάση, εξήγησε ο κ. Πιτσαλίδης. Έτσι χρησιμοποιούμε in vitro μοντέλα, τα οποία προσπαθούμε διαρκώς να βελτιώσουμε για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Μια τέτοια βελτίωση είναι τα όργανα σε chip» εξήγησε ο κ. Πιτσαλίδης.

Ομιλία – Παρουσίαση
Νικόλαος Παπαχρήστου, PhD Student in Machine Learning for Healthcare and Clinical Informatics Research, University of Surrey

Ένα εργαλείο που στοχεύει στην ανάλυση δεδομένων καρκινοπαθών για την πρόβλεψη των συμπτωμάτων τους κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας, παρουσίασε o κ. Νικόλαος Παπαχρήστου «Τα συμπτώματα είναι υποκειμενικά και δεν μετριούνται εύκολα, αλλά είναι πολύ χρήσιμα γιατί δείχνουν μια εικόνα της κατάστασης της υγείας ενός ασθενούς».

Ομιλία – Παρουσίαση
Παναγιώτης Παπαναγιώτου, MD, PhD, Καθηγητής Νευροακτινολογίας, Ιατρική Σχολή, Saarland University, Germany & Διευθυντής, Τμήμα Νευροακτινολογίας, Hospital Bremen-Mitte & Διευθυντής, Τμήμα Επεμβατικής Νευροακτινολογίας, Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center

Τα πλεονεκτήματα της μηχανικής θρομβοεκτομής παρουσίασε ο κ. Παναγιώτης Παπαναγιώτου. Υπάρχει, στην κλινική πράξη πλέον, μια θεραπεία που μπορεί να σώσει ζωές και να γλυτώσει κάποιον από την αναπηρία. «Πιο σημαντική παράμετρος είναι ο χρόνος», ειδικά για να προλάβουμε την αναπηρία, καθώς «σε σύντομο χρονικό διάστημα χάνεται σημαντικό μέρος της λειτουργίας του εγκεφάλου» τόνισε ο κ. Παπαναγιώτου.

Ομιλία – Παρουσίαση
Αναστάσιος Ρεντούμης,  Σύμβουλος Καινοτομίας στην Υγεία, Business Development Manager, VIDAVO Health Telematics, Πρόεδρος ΜΚΟ Σ.Ο.Φ.

Ένα ευφυές σύστημα τμημάτων επειγόντων περιστατικών και κλινικών νοσοκομείων για την κατά προτεραιότητα διαλογή και παρακολούθηση ιατρικών συμβάντων – IntelTriage παρουσιάστηκε από τον κ. Αναστάσιο Ρεντούμη. Πρόκειται για ένα πρωτόκολλο, που επιτρέπει την οργάνωση, βελτίωση της κλινικής αποτελεσματικότητας και την εξοικονόμηση πόρων, με τη χρήση mobile health technologies και wearables.

Στρογγυλό Τραπέζι 1: «Έρευνα και Καινοτομία στην Υγεία: Τάσεις, προοπτικές, εμπόδια»

Συντονιστής: Αιμίλιος Νεγκής, Δημοσιογράφος

Ομιλητές:

Δρ Χαράλαμπος Πιτσαλίδης, Ερευνητής, Εργαστήριο Βιοηλεκτρονικών Συστημάτων & Βιοτεχνολογίας, Department of Chemical Engineering and Biotechnology, University of Cambridge, UK., Επιστημονικός Σύμβουλος σε Θέματα Βιοτεχνολογίας
Νικόλαος Παπαχρήστου, PhD Student in Machine Learning for Healthcare and Clinical Informatics Research, University of Surrey
Δρ Παναγιώτης Παπαναγιώτου, Καθηγητής Νευροακτινολογίας, Ιατρική Σχολή, Saarland University, Germany & Διευθυντής, Τμήμα Νευροακτινολογίας, Hospital Bremen-Mitte & Διευθυντής, Τμήμα Επεμβατικής Νευροακτινολογίας, Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center
Αναστάσιος Ρεντούμης, Σύμβουλος Καινοτομίας στην Υγεία, Business Development Manager, VIDAVO Health Telematics, Πρόεδρος ΜΚΟ Σ.Ο.Φ.

Ειδική Ενότητα: Παρουσίαση εξελίξεων στην έρευνα και καινοτομία στην Υγεία

Ομιλία
Σπύρος Αλεξανδράτος, Επικεφαλής Συμβουλευτικής Διεύθυνσης της IQVIA στην Ελλάδα

Συνέντευξη
Δημήτρης Μιχαηλίδης, Υπεύθυνος του Τμήματος Ιατρικής Φυσικής στο UPENN

Ελληνική παρουσία έχει και ανάπτυξη ενός νέου γραμμικού επιταχυντή, ταχύτερου και ευκολότερου στη χρήση, που κατασκευάστηκε στις ΗΠΑ και ο οποίος, ευελπιστεί να αλλάξει τον τρόπο που θα γίνεται η ακτινοθεραπεία. Μιλώντας μέσω Skype στον Αιμίλιο Νεγκή, στο πλαίσιο του 3ου Health Innovation Conference, ο κ. Δημήτρης Μιχαηλίδης, ανέφερε ότι βασικό πλεονέκτημα του μηχανήματος είναι ότι έχει μεγαλύτερη ταχύτητα παροχής θεραπείας και μεγαλύτερη ευκολία στη χρήση.

Ομιλία
Δρ Ευάγγελος Τέρπος,  Καθηγητής Αιματολογίας, Θεραπευτική Κλινική, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ

Τη σημασία της προσθήκης των «χρυσών» θεραπειών CAR-T στην αντιμετώπιση αιματολογικών κακοηθειών, όπως το Πολλαπλούν Μυέλωμα, αναφέρθηκε ο Δρ Ευάγγελος Τέρπος, Πρόκειται για μια εξατομικευμένη θεραπεία με Τ λεμφοκύτταρα, που χρησιμοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα του ίδιου του ασθενούς, για να καταπολεμήσει κάποιες κακοήθειες, μεταξύ αυτών και το Πολλαπλό Μυέλωμα.

Ομιλία
Γιάννης Μαργέλης, Οικονομολόγος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων

Καταλύτη για την επιτάχυνση της ανάπτυξης φαρμάκων χαρακτήρισε το crowdsourcing, ο Οικονομολόγος κ. Γιάννης Μαργέλης. Όπως τόνισε ο κ. Μαργέλης, μετά από μεγάλες τεχνολογικές αλλαγές, η καινοτομία εξελίσσεται παραμένοντας  φθηνή. Αυτό συνεπάγεται φθηνή έρευνα και παραγωγή φαρμάκων, εκτίμησε. «Τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα για να το λύσει μια μονάδα. Μόνο με  τον συντονισμό πολλών, μέσω πλατφόρμας, μπορούν να επιτευχθούν οι στόχοι», σημείωσε.

Ομιλία
Στάθης Ι. Μποβιάτσης, Καθηγητής Νευροχειρουργικής Ιατρικής Σχολής Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών & Διευθυντής Β’ Νευροχειρουργικής Κλινικής Ε.Κ.Π.Α. Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν»

Στο μέλλον της χειρουργικής των κινητικών διαταραχών αναφέρθηκε ο κ. Στάθης Ι. Μποβιάτσης, Καθηγητής Νευροχειρουργικής Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ & Διευθυντής της Β’ Νευροχειρουργικής Κλινικής του Ε.Κ.Π.Α. στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν».

Ομιλία
Πασχάλης Γκίκας, Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής

Στην τεχνολογική καινοτομία για τη θεραπεία των ψυχικών διαταραχών, r-TMS,  αναφέρθηκε ο κ. Πασχάλης Γκίκας. Η θεραπεία αυτή λειτουργεί ερεθίζοντας τον εγκέφαλο μέσω μαγνητικής απαγωγής, οδηγώντας σε επαναπόλωση των νευρώνων. Χρησιμοποιείται για τη μείζονα  καταθλιπτική διαταραχή σε ενήλικες ασθενείς που δεν κατάφεραν να επιτύχουν ικανοποιητική βελτίωση από προηγούμενη θεραπεία με φάρμακα, αλλά και τη ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή σε ενήλικες ασθενείς που δεν κατάφεραν να επιτύχουν ικανοποιητική βελτίωση από προηγούμενη θεραπεία με φάρμακα.

Ομιλία-Παρουσίαση
Μάκης Παπαταξιάρχης, Διευθύνων Σύμβουλος, Janssen Ελλάδος, Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson, Πρόεδρος, PhRMA Innovation Forum, Πρόεδρος, AmCham Pharmaceutical Committee

«Η καινοτομία είναι παρούσα και μας επέτρεψε να δούμε τα πράγματα διαφορετικά», τόνισε από το βήμα του 3ου Health Innovation Conference, ο κ. Μάκης Παπαταξιάρχης. Επιπρόσθετα, ξεκαθάρισε πως αν και η καινοτομία στην Ελλάδα αντιμετωπίζεται και ως «θέμα παζαριού», η αξία της δεν μπορεί να υποβαθμιστεί.

Ομιλία – Παρουσίαση
Δρ Γεώργιος Σαρανταυγάς, Director, Standards & Solutions, GS1 Association Greece

Στα οφέλη, από την εφαρμογή του προτύπου που επιτρέπει στα συστήματα του νοσοκομείου και την εφοδιαστική αλυσίδα να «μιλάνε την ίδια γλώσσα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δρ Γεώργιος Σαρανταυγάς.

Ομιλία – Παρουσίαση
Σωτήρης Τσιάφος- Τσιάρας, Στρατιωτικός Φαρμακοποιός, MSc Logistics & Supply Chain Management, Project manager ιχνηλασιμότητας επεμβατικών υλικών, 401 ΓΣΝΑ

«Γλιτώσαμε για παράδειγμα, 30.000 ευρώ το 2018 από υλικά που ήταν έτοιμα να λήξουν», ανέφερε από την πλευρά του ο Σωτήρης Τσιάφος-Τσιάρας, Πλέον, υπάρχει η δυνατότητα γνώσης του αναλυτικού κόστους των υλικών ανά είδος επέμβασης.

Ομιλία-Παρουσίαση
Δρ Αθανάσιος Ν. Χαλαζωνίτης, Συντονιστής Διευθυντής Ακτινολογικού Εργαστηρίου, Γ.Ν.Α. “Αλεξάνδρα”

Κατά τον Δρ Αθανάσιο Ν. Χαλαζωνίτη η συζήτηση θα πρέπει να αφορά και στην έγκυρη διάγνωση, «με τον εκάστοτε κρατικό φορέα, όπως ο ΕΟΠΥΥ, να παρέχει ισότιμη πρόσβαση σε όσους τη χρειάζονται».

Ομιλία – Παρουσίαση
Αθανάσιος Λοπατατζίδης, Group Commercial Executive Director, AFFIDEA

Ο Αθανάσιος Λοπατατζίδης τόνισε ότι «Αυτό που πρέπει να αναζητά μια κοινωνία είναι πως θα αφομοιώσει την καινοτομία, με τον καλύτερο και αποδοτικότερο τρόπο».

Ομιλία-Παρουσίαση
Πάνος Μινογιάννης, Γενικός Διευθυντής, Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο

Ο Πάνος Μινογιάννης  δήλωσε «Ο νόμος, όμως, αλλάζει με νόμο και είναι κάτι που θα δούμε στην επόμενη κυβέρνηση», προσέθεσε. «Σε μια ολοκληρωμένη φαρμακευτική πολιτική, αν τα λεφτά του clawback και του rebate επενδύονταν, αυτό θα ήταν ένα πεδίο συζήτησης. Θα μπορούσαμε για παράδειγμα, να χρησιμοποιήσουμε διαφορετικές συσκευασίες ώστε να περιοριστεί «αναίμακτα» η φαρμακευτική δαπάνη και τα λεφτά να επανεπενδυθούν».

Ομιλία-Παρουσίαση
Δρ Πέτρος Παπαχρήστου, Διευθυντής Πληροφοριακών Συστημάτων, Όμιλος ΥΓΕΙΑ

Ο Δρ Πέτρος Παπαχρήστου αναφέρθηκε στη συνεργασία του Ομίλου με έναν φορέα που βοηθάει στην κλινική αξιοποίηση δεδομένων.

Πάνελ 2: «Αποζημίωση καινοτομίας στην Υγεία με βάση την Αξία»

Συντονιστής: Αιμίλιος Νεγκής, Δημοσιογράφος

Ομιλητές:

Πάνος Μινογιάννης, Γενικός Διευθυντής, Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο
Δρ Αθανάσιος Ν. Χαλαζωνίτης, Συντονιστής Διευθυντής Ακτινολογικού Εργαστηρίου, Γ.Ν.Α. “Αλεξάνδρα”
Δρ Πέτρος Παπαχρήστου, Διευθυντής Πληροφοριακών Συστημάτων, Όμιλος ΥΓΕΙΑ
Βασίλης Κοντοζαμάνης MSc, ΜΒΑ, Σύμβουλος Πολιτικής και Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας, Υπεύθυνος της Προγραμματικής Ενότητας «Αλληλεγγύη», ΝΔ
Αθανάσιος Λοπατατζίδης, Group Commercial Executive Director, AFFIDEA

Ομιλία-Παρουσίαση
Δρ Εμμανουήλ Αλεξανδράκης, Adjunct Professor, Στρατηγική του Τομέα Υγείας, MBA International, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών & Επικεφαλής Ανάπτυξης Ερευνών, Ερευνητικό Ινστιτούτο WifOR

«Δε νομίζω ότι θα πρέπει να υιοθετήσουμε την άποψη του «μη χείρον, βέλτιστον». Όλοι μιλάνε για διεύρυνση παραμέτρων, ένα σύστημα πολύ πιο ευέλικτο», ανέφερε ο Δρ Εμμανουήλ Αλεξανδράκης, Adjunct Professor και Επικεφαλής Ανάπτυξης Ερευνών στο Ινστιτούτο WifOR.

Ομιλία-Παρουσίαση
Πασχάλης Αποστολίδης, Διευθύνων Σύμβουλος, AbbVie Pharmaceuticals SA

«Η αδυναμία συναινέσεων σε συνδυασμό με την επιβολή οριζόντιων μέτρων δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει. Η αναγνώριση του προβλήματος είναι και το πιο σημαντικό βήμα προς τη λύση», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Πασχάλης Αποστολίδης, Διευθύνων Σύμβουλος, AbbVie Pharmaceuticals.

Πάνελ 3: «Αξιολόγηση Τεχνολογιών Υγείας στο χώρο του Φαρμάκου: Λειτουργία Επιτροπής - εμπόδια - προοπτικές»

Συντονιστής: Αιμίλιος Νεγκής, Δημοσιογράφος

Ομιλητές:

Δημήτρης Κούβελας, MD, BPharm, PhD, Πρόεδρος Επιτροπής ΑΤΥ, Διευθυντής Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας, Καθηγητής Α.Π.Θ.
Γιάννης Ποδηματάς, Ειδικός Σύμβουλος, Υπουργείο Υγείας
Δρ Εμμανουήλ Αλεξανδράκης, Adjunct Professor, Στρατηγική του Τομέα Υγείας, MBA International, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών & Επικεφαλής Ανάπτυξης Ερευνών, Ερευνητικό Ινστιτούτο WifOR
Ολύμπιος Παπαδημητρίου, Πρόεδρος, Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) & Γενικός Διευθυντής, Novo Nordisk Ελλάς
Πασχάλης Αποστολίδης, Διευθύνων Σύμβουλος, AbbVie Pharmaceuticals SA

photo_hic

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση

presentation_hic

Δείτε τις παρουσιάσεις της εκδήλωσης

Το Συνέδριο δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την πολύτιμη υποστήριξη των:

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 

Υπεύθυνος Προγράμματος:
Αιμίλιος Νεγκής, Δημοσιογράφος

Υπεύθυνη Ομιλητών:
Μαριάνα Βαζαίου, Events Executive, Ethos Media | Τ: 210 998 4932 | vazaiou.m@ethosmedia.eu

Υπεύθυνος Συντονισμού & Logistics:
Κωνσταντίνος Σαλβαρλής, Conferences Manager, Ethos Media | Τ: 210 998 4909 | salvarlis.k@ethosmedia.eu

Υπεύθυνος Social Media:
Ανδρέας Μπάλτας, Events Executive, Ethos Media | Τ: 210 998 4906 | baltas.a@ethosmedia.eu

Υπεύθυνοι Χορηγιών:
Κωνσταντίνος Ουζούνης, General Manager, Ethos Media | Τ:210 998 4864 | ouzounis.k@ethosmedia.eu
Χρήστος Χαραλαμπάκης, Key Account Manager, Τ:210 998 4915 | charalampakis.c@ethosmedia.eu
Ράντω Μανώλογλου, Key Account Manager, Ethos Media | T:210 998 4863 | manologlou.r@ethosmedia.eu
Γρηγόρης Φλουρής, Key Account Manager, Ethos Media | T:210 998 4901 | flouris.g@ethosmedia.eu

Υπεύθυνοι Συμμετοχών & Εγγραφών:
Κωνσταντίνος Σαλβαρλής, Conferences Manager, Ethos Media | Τ: 210 998 4909 | salvarlis.k@ethosmedia.eu
Νίκος Αθανασίου, Database Marketing Manager, Ethos Media | Τ: 210 998 4912 | athanasiou.n@ethosmedia.eu

Δημοσιοραφική Ομάδα:
Βασιλική Αγγουρίδη, Senior Health Editor, Virus.com.gr – Pharma & Health Business, Ethos Media T: 210 998 4916 |  agouridi.v@ethosmedia.eu
Βάιος Kρόκος, Δημοσιογραφος, Ethos Media |  krokos.v@ethosmedia.eu , |

photo_hic

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση

presentation_hic

Δείτε τις παρουσιάσεις της εκδήλωσης